Vaas zonder water; droogbloemen veel langer in huis

Droogbloemen zijn bloemen in gedroogde vorm. Het is een verzamelnaam voor alle natuurlijke, gedroogde decoraties. Er zijn veel verschillende soorten planten en bloemen die geschikt zijn om te drogen. Deze bloemsoort wordt steeds populairder in huis. Dit komt doordat de bloemsoort veel langer in huis kunnen staan. Naast dat ze veel langer in huis blijven staan, brengen ze ook meer voordelen met zich mee. In dit artikel lees je alles over droogbloemen, de voordelen ervan en hoe je ze zelf maken kunt. 

Droogbloemen blijven wel een tijdje goed

Een eerste voordeel aan het hebben van droogbloemen is dat deze bloemsoort veel langer mee gaat. De bloemen kunnen veel langer in een vaas blijven staan. De meeste droogbloemen kunnen namelijk minimaal 6 maanden binnen staan voordat ze vervangen moeten worden. Naast dat de droogbloemen langer meegaan, blijven de geuren en kleuren ook veel langer bewaard. Droogbloemen staan het liefste niet de hele dag in de felle zon. Ze zijn vatbaar voor licht en erg breekbaar. Het beste is om de bloemen op een droge plek neer te zetten. Hierbij kun je denken aan de woonkamer of slaapkamer. 

Relatief goedkoper

Een tweede voordeel van droogbloemen is dat deze bloemen gelijk zijn aan de prijs van normale bloemen. Hier zit voor je portemonnee zeker een voordeel aan. Het is namelijk zo dat droogbloemen relatief goedkoper zijn. Wanneer je een bos koopt, zal je er veel langer mee doen dan een normale bos bloemen. Je zult per jaar minder vaak een nieuw boeket hoeven aan te schaffen. Op jaarbasis ben je dus veel goedkoper uit.

Je eigen bloemen maken

Je eigen bloemen drogen, is heel erg eenvoudig. Ten eerste is het belangrijk om de bloemen te kopen of te plukken die je wilt gaan drogen. Zodra je thuis bent, kun je op de geplukte bloemen een stuk keukenpapier leggen. Leg de bloemen zo neer hoe je ze wilt laten drogen. Vervolgens leg je nog een stuk keukenpapier op de bloemen. Wanneer de bloemen zijn ingepakt, leg je hier een zwaar plat voorwerp bovenop. Dit kan bijvoorbeeld een zwaar boek zijn. Vernieuw na een dag het keukenpapier. Herhaal dit iedere dag totdat het vocht uit de bloemen is verdwenen. Wanneer dat is gelukt, is het belangrijk om de bloemen ongeveer vier weken te laten drogen. Na de lange maand wachten, kun je de gedroogde bloemen voorzichtig losmaken en neerzetten.

Natuurlijk-Bloemen | Dé natuurlijke bloemist in Woerden

Geen groene vingers meer nodig

Wanneer je geen groene vinger hebt, is dit ook zeker een voordeel voor jou. Wanneer je droogbloemen hebt, hebben deze geen verzorging nodig. Je hoeft deze bloemen niet iedere dag te voorzien van water. Ze kunnen namelijk in een lege vaas op tafel worden gezet. Doordat de bloemen geen verzorger nodig hebben, kun je deze bloemen ook in huis hebben staan zodra je op vakantie gaat. Daarnaast kun je de bloemen ook cadeau doen aan een vriend of vriendin die vaak van huis weg is en vaak vergeet de plantjes water te geven.