De voordelen van een kunstplant

Het kan de werksfeer zeer positief bevorderen wanneer er groen in het kantoor staat, niet alleen is het makkelijk in onderhoud aangezien je een kunstplant geen water hoeft te geven maar je werknemers en ook jijzelf als werkgever wordt er vrolijker van. Want in een totaal grijze, kleurloze ruimte werken kan erg afdoen aan de gemoedstoestand. Het is bewezen dat mensen minder snel chagrijnig zijn wanneer er groen om hun heen is, het geeft een positieve en vrolijke uitstraling door de kleur en ook interessante vormen. Ook voel je je sneller thuis als er ergens een kunstplant of echte planten staan. Het geeft een huiselijke sfeer een een ruimte. Als je ook een buitenomgeving hebt bij je kantoor waar bijvoorbeeld mensen staan te roken, of pauze houden, en je plaatst hier een kunstplant kan dit de boel ook frisser laten ogen en is het vaak fijner om buiten te zitten. 

Een echte of neppe?

Een kunstplant is niet meer iets oubolligs wat bij je oma staat omdat ze geen kracht meer heeft om het te onderhouden, of iets lelijks. Tegenwoordig zijn er prachtige kunstmatige planten die bijna echt lijken, je kunt ze erg goedkoop bij een voordeelwinkel hebben maar de meeste bloemisten of plantenwinkels zullen ze ook hebben voor de liefhebbers. Het grootste voordeel hiervan is dat je er geen omkijken naar hebt. Je kunt gewoon op vakantie gaan zonder je zorgen te hoeven maken dat ze dood gaan en ze blijven altijd hetzelfde. Er zijn wel veel planten fans die het idee van een plastic plant verafschuwen omdat er geen leven in zit. Ook krijg je de overige voordelen die een plant met zich meebrengt niet mee, zoals zuurstof. Een plant in huis zorgt voor meer luchtcirculatie wat gezonder is voor je longen. Dit maakt het daarom lastig kiezen voor de meeste mensen.

Een kunstplant cadeau doen

Een cadeau uitzoeken vergt veel tijd en vaak heb je hier geen zin in. Daarom is het leuk om voor een plant te kiezen, je hebt echt zoveel soorten en maten en bijna iedereen wordt er blij van. Mocht je nou een cadeau moeten uitzoeken voor iemand die een echte planten killer is, dan kun je altijd kiezen voor een kunstplant. Net zo mooi, maar je hoeft ze geen water te geven, ziektes te bestrijden of te verpotten. Wat je natuurlijk wel zou kunnen doen met een kunstplant is ze in echt aarde zetten zodat ze net echt lijken. Vaak is het symbolisch erg mooi om een plant te geven aan iemand, je helpt mee aan een dagelijkse serotonine boost. Je kunt een kunstplant echt voor altijd bewaren, want plastic vergaat niet zo snel als een echte plant. Toch zijn er veel planten die net zo lang leven als mensen.

Kijk goed naar kwaliteit

Als je een kunstplant of nep bloemen wilt kopen, hou er dan rekening mee dat het erg nep kan ogen als je er weinig geld aan uit wilt geven. Er kunnen foutjes zitten in het plastic, ook zie je soms de draadjes van de stof waarvan de bladeren zijn gemaakt.